Világjárvány után tényleg eljött a digitalizáció ideje

A világjárvány alaposan átrajzolta a mindennapi életünket és egyben a munka világát is, elég csak az online rendelések felfutására, a digitális oktatásra, az online vagy telefonon intézhető közigazgatási ügyekre vagy az egyre népszerűbb home office-ra gondolni. 

A koronavírus hatása a digitalizációra tehát annyira jelentős, hogy az életünk szinte minden területén érezzük. A digitalizáció egyértelműen azt mutatja, hogy az életünk és a munkaerőpiac is képes alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. Ezek a változások nagyon sok előnyt hoztak, hiszen kényelmesebb lett például a vásárlás, a hivatali ügyek intézése, valamint sokak számára a home office a korábbinál jóval hatékonyabb módja a munkavégzésnek, így ezen a területen is pozitív változásokat lehet tapasztalni. Természetesen nem mindenkinek, hiszen vannak, akik továbbra is az irodában tudnak hatékonyabban dolgozni.

Összességében elmondható, hogy inkább pozitív, mint negatív változásokat hozott a digitalizáció, viszont az is látható, hogy sok ember nehezen tud alkalmazkodni a változáshoz.

ClubCentral