Vigyük a gyerekeket könyvtárba!

Ha szeretnénk a gyerekek szókincsét fejleszteni, és elérni, hogy minél választékosabban beszéljenek, ha szeretnénk, hogy minden kérdésükre a koruknak és érdeklődési körüknek megfelelő választ kapjanak, akkor mindig hasznos ötlet lehet, ha a gyermekkönyvek azok, amiket választunk. Hiszen így szabadjára engedhetik a fantáziájukat, új történeteket ismerhetnek meg, amikből tanulnak.

Olyan köteteket kell választani, amelyek érdeklik őket, így leköti a figyelmüket, ami szórakoztató, de mégis hasznos. Menjünk közösen könyvtárba és könyvesboltba, meséljünk nekik rendszeresen, hogy minél korábban megismerjék és megszeressék az olvasást, a napi rutinjuk részévé váljon, hiszen ez az az elfoglaltság, amiből mindig csak előnyük és hasznuk származhat, és ami sokkal hasznosabb és fontosabb lehet, mint az az idő, amit a monitorok és a kijelzők előtt ülve töltenek.

Egy olyan hobbi, aminek köszönhetően mindig, még felnőtt korukban is csak fejlődni tudnak, így jobbá válhat általa az életük, tájékozottabbak és boldogabbak lehetnek.

ClubCentral