Praktikus tanácsok álláskeresőknek

Sokszor merül fel az álláskeresőkben, hogy milyen a jó önéletrajz? Hogyan lehet a legjobb formába önteni a szakmai múltunkat, hogy meggyőzzük a felvételiztetőt arról, hogy minket válasszon?

Ehhez szedtem össze pár tanácsot, amik a gyakorlatban is könnyen alkalmazhatók:

  1. A megnyerő külalak: mivel a HR-esnek általában pár másodperc, hogy átfussa a jelentkezést és eldöntse, érdemes-e vele foglalkozni, a külalak is nagyon sokat számít. Érdemes egy szép diszkrét színes design-t is bevetni. Én a canva-com grafikai programot ajánlom, ingyenes verzióban is szép sablonok elérhetőek.
  2. A fénykép: mindig személyesebb az anyagunk, ha fényképet teszünk rá, de ne egy nyaralós napszemcsis fotót, vagy egy buliban készült selfie-t alkalmazz! Kifizetődő egy fotós által készült rendes portré képre beruházni, ami komolyságot és profizmust sugall.
  3. Célzott konkrétumok: a megpályázott cégre és pozícióra vonatkozóan célzott erősségeink, eredményeink legyenek bemutatva, nem kell ehhez sok oldalas pályázat. Inkább konkrét adatok, eredmények, sikerek legyenek feltüntetve, nem pedig semmitmondó sablonos lózungok.

ClubCentral