Pénzügyekről minden korban

A változékony gazdasági helyzet elkerülhetetlenné teszi, hogy a pénzzel okosabban gazdálkodjunk. Mind a költéseket tekintve, mind pedig a megtakarítások kezelésében van mit tanulni az átlag magyar felhasználónak.

Már gyermekkorban fontos elkezdeni megtanítani a pénzzel való bánásmódot, a pénzügyi tudatosság kialakítását. Ez elsősorban otthon kezdődik, de az iskolában felsős matematika órán is része már a tananyagnak az egyszerűbb pénzügyi ismeretek elsajátítása. Ezen felül diák versenyekkel ösztönzik a gyerekeket minél tudatosabb pénzügyi döntések meghozatalára.

Felnőtteknél is előnyös az oktatás a témában, ebben segítségünkre van az MNB által kiadott video csomag, de van olyan munkahely is, ahol támogatják a munkatársak pénzügyi képzését, illetve online pénzügyi csoportokban tanácsadással segítik az érdeklődőket. A közösség erejével sok hasznos információhoz juthatnak itt, legyen az spórolási lehetőség, illetve befektetési tanácsok hiteles, megbízható forrásból. Számos hasznos és érdekfeszítő, olvasmányos könyv is kapható a témában, kezdőknek a legismertebb talán Robert T. Kiyosaki bestseller könyvsorozata.

ClubCentral