Olvasni mindig öröm

Gyerekeim születésnapjához közeledve nem is kérdés, hogy valamilyen könyvet is ajándékozunk nekik majd az alkalomra. Szerencsére a nagyfiamat nagyon érdekli az olvasás, minden este olvas egy fél órát az ágyban elalvás előtt. A kisebbnek pedig mi olvasunk fel elalvás előtt, ezt fontosnak tartjuk, mert így együtt van a család és könnyen kialakul az olvasás szeretete is.

Az ifjúsági irodalom témakörében egyik kedvencemnél, a Scolar kiadónál olyan gyermek és ifjúsági olvasmányok között válogathatok, ahol még életkor szerint is tudom szűrni a kínálatot. Így könnyebb megtalálnom a megfelelő könyvet a 9 éves fiam születésnapjára, valamint a 6 éves kisebbnek is tudok választani egy aranyos mesekönyvet vagy foglalkoztatót.

Több téma is érdekli a fiamat, úgyhogy próbálok dönteni, hogy időutazós témájú kötetet válasszak neki, vagy megismertessem a kaland – játék – kockázat típusú, egyéni döntéseken alapuló történetekkel. Igazán érdekes kamaszregények vannak most a boltokban, lehet, hogy én is beleolvasok majd!

ClubCentral