Mit tehetünk pajzsmirigyünk egészségéért?

A pajzsmirigy jogosan nevezhető az egyik legkényesebb szervünknek, amelynek egyensúlya, megfelelő működése kulcsfontosságú az egészségünk szempontjából. Hiszen a pajzsmirigy rengeteg élettani funkcióért felel a szervezetünkben, és ha megborul az egyensúly, annak számos probléma lehet a következménye.

A pajzsmirigy betegsége sajnos ma már népbetegségnek számít a fejlett világban. Hiszen a stressz, a rendszertelen étkezés, a kevés pihenés és a rengeteg vegyszer, mesterséges anyag, amit táplálkozásunkkal beviszünk a szervezetünkbe, kedvezőtlen hatással van a pajzsmirigy működésére. A pajzsmirigy rendellenességek kiegészítő kezelésére különféle alternatív gyógymódok, táplálékkiegészítők is léteznek. Érdemes orvosi konzultációt követően kipróbálni őket, mert lehet, hogy sokat segíthet a tünetek enyhítésében. 

A kenderből készült CBD olaj egyre többféle betegség kiegészítő kezelésében használatos, mert számos pozitív hatással rendelkezik, amelyet nagyon sok pozitív visszajelzés és tudományos kutatás is alátámaszt. A legfontosabb, mint mindig, most is a megelőzés, de ha erre nincs lehetőség, akkor a betegség korai kezelése sokat javíthat az állapotunkon.

ClubCentral