Mit jelent a területfejlesztés fogalma?

A területfejlesztés egy olyan átfogó szakmai tevékenység, amelynek során előre meghatározott koncepció szerint előmozdítják egy régió gazdasági és társadalmi gyarapodását, figyelembe véve a településen élők hosszú távú céljait, és a gazdasági, környezeti, társadalmi hatásokat is. 

A településfejlesztés során ma az egyik meghatározó jelszó, mint oly sok más területen is, a fenntarthatóság kérdése. Tekintettel a klímaváltozás hatásaira, valamint a negatív demográfiai trendekre, a gazdasági kihívásokra, nem is lehet a fenntarthatóság kérdését figyelmen kívül hagyni.

A Városfejlesztés Zrt. az egyik meghatározó szakmai szervezet ezen a területen, amely több évtizedes tapasztalattal igyekszik a gyakorlatban is használható tanácsokat adni a térségi önkormányzatok számára a fejlesztések területén. A területfejlesztési tanácsadás során azt vizsgálják, milyen adottságokkal rendelkezik az adott régió, és az adottságokra alapozva milyen fejlesztéseket érdemes megvalósítani, amelyekkel hosszú távon biztosítható a terület gazdasági, társadalmi fejlődése.

ClubCentral