Miért vállaltam el egy munkát munkaerő kölcsönzés keretében?

Mai bejegyzésemmel támpontot adok hasonló cipőben járó dolgozóknak, akik plusz munkalehetőséget keresnek szezonálisan vagy másodállásként.

Hogy eldönthessük, érdemes-e elvállalnunk egy munkát bizonyos szerződés típussal, tisztában kell lennünk az adott foglalkoztatás szabályaival. De miben is különbözik egymástól a munkaszerződéssel való foglalkoztatás, illetve a munkaerő kölcsönzés? Legfőbb különbség abban rejlik, hogy a felmondási idő rövidebb munkaerő kölcsönzés esetén: 15 napra csökken. Munkaügyi kérdésekben támogat minket a kölcsönadó cég, nyugodtan fordulhatok hozzájuk vitás ügyekben. Még a cafeteria juttatás is jár, ebben nincs különbség! Ha viszont a kölcsönbeadó felmond nekem, nem kell munkával kitölteni a 15 napos felmondásit idő, ezt az időszakot munkakereséssel tölthetem.

A munkaerő kölcsönzés szabályai tehát enyhébbek, mint egy hagyományos munkaszerződésé. Mégis jó lehetőség lehet, ha szükségünk van plusz munkára. Én elvállaltam az év végi hajrában egy másodállást ilyen munkaerő kölcsönzési szerződéssel, mert jól jön a pénz.

ClubCentral