Merre tart a hazai felnőttképzési szakma?

Az új jogszabályok alapján az OKJ-s képzéseket a felnőttképzés váltja fel, és ezzel együtt többféle változásra kell felkészülniük a hallgatóknak. 

A változásról a felnőttképzés egyik hazai szaktekintélye, Zsuffa Ákos is nyilatkozott. A szakember szerint a változások nem érintették hátrányosan a hazai felnőttképzési szakmát, ugyanis azok továbbra is nagyon népszerűek. A magas képzési színvonal megtartásával pedig a hallgatók az új rendszerben is magas szintű szaktudást szerezhetnek. A változás főként abban áll, hogy mostmár csak képzési centrumokban lehet szakmát szerezni, illetve változik a vizsgázás rendszere is. A szakértő szerint azonban mára sikerült alkalmazkodni a változásokhoz, és a vizsgáztatás is gördülékenyen zajlik az új rendszerben. Véleménye szerint a szakma jó irányban halad, egyre magasabb a képzési színvonal és bőséges a kínálat is, így aki most szeretne új szakmát tanulni, kedvező körülmények között teheti meg.

Zsuffa Ákos több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a felnőttképzés területén, valamint oktatóként is dolgozott több neves hazai felsőoktatási intézményben.

ClubCentral