Lichter Péter, Kubrick akció

Lichter Péter kortárs magyar író, filmrendező, filmesztéta, a Prizma folyóirat szerkesztője. 2009-ben végzett az ELTE Filmelmélet–filmtörténet szakán, jelenleg pedig a Pécsi Tudományegyetem Filmtudományi Tanszékének oktatója. 

Szakmai pályafutását ismerve egyáltalán nem is csodálkozunk, hogy Kubrick akció című könyve is filmes témára épül. Lichter Péter Kubrick akció című könyve ugyanis meghökkentő sztorit dolgoz fel: a manhattani pornómozi gépészeként dolgozó Mike Hirsch egy este titokzatos csomagot talál az ajtaja előtt, amely egy olyan szerkezetet rejt, amellyel Mike képes lesz a gondolatait közvetlenül a filmszalagra másolni. Ennek köszönhetően pedig New Yorkot hamarosan nemcsak a tikkasztó kánikula és a Csillagok háborúja fogja lázban tartani, hanem a semmiből felbukkant különös mozifilmek is.

A Scolar kiadó gondozásában mára több hazai kortárs szerző műve is megjelent, így kifejezetten bőséges a kínálat, ha kortárs irodalmi alkotásokra vágyunk. Neked melyik lesz a következő kötet, amit elolvasol?

ClubCentral