Külföldi nyitás a munkaerőpiacon is

Ha ma egy vállalat Magyarországon az idegenforgalom, az építőipar, vagy a feldolgozóipar területén tevékenykedik, biztos, hogy szembesül a munkaerőhiány okozta nehézségekkel. Még mindig nem sikerült kiheverni a Covid okozta átstrukturálódást a munkaerő piacon, így ezekben a szektorokban egyszerűen nem találni megfelelő munkaerőt, és szabályosan versenyezni kell a dolgozókért.

Érdemes tehát felismerni, hogy a ki kell lépni hazánk keretein, és külföldről származó munkaerőt is alkalmazni kell a működés érdekében. A külföldi munkaerő-toborzás azonban nem magától értetődő, a származási országtól függően több vagy kevesebb adminisztrációval jár, és itt sem mindegy, hogy milyen minőségű munkaerőt sikerül bevonzanunk.

Ha valaki azt tervezi, hogy belevág a nemzetközi álláspiacról toborozni, azt tanácsoljuk, hogy forduljon egy tapasztalt HR partnerhez, ahol erre szakosodott kollégák tudják megtalálni, előszűrni és közvetíteni az elvárások szerinti dolgozókat a megfelelő nyelvtudással. Az elszállásolás, jogi tanácsadás gondját is leveszik a munkaadó válláról, aki így csak a lényegre tud fókuszálni.

ClubCentral