Indul az ünnepi ajándékozási hajrá

Hamarosan itt a karácsony és a boltokba évről évre hamarabb beköszönő dekorációs és ajándék dömping. Az üzletek színes és gyönyörű kínálatában nehéz nem elcsábulni. Sokszor impulzusból vásárolunk olyan holmikat, melyekre nincs szükségünk vagy nem a legtökéletesebb a megajándékozott számára.

Az utóbbi években három trend lett hangsúlyos. Vannak, akik a minél nagyobb és értékesebb ajándék, annál jobb elvet követik és a karácsonyt a (legtöbbször indokolatlanul) drága beruházások időszakának tekintik. Evvel ellentétben, sokan teljesen elkerülik a tárgyi ajándékozást. Kizárólag élményeket adnak egymásnak és magát a meghitt hangulatban együtt töltött időt értékelik.

Legtöbben a középúton haladnak. Számukra fontos az ajándékozás, de csak bizonyos keretek között. Az arany középút szerint elég egy-egy apróbb meglepetés, legyen az egy régen vágyott használati tárgy, különleges ruhadarab vagy a klasszikusnak mondható, könyvek karácsonyra. A lényeg, hogy az ajándékozott érezze a rá szánt időt és a törődésünket.

ClubCentral