Indítsd jógával a napod!

Habár a jógától sokan idegenkednek, mert azt gondolják, hogy nyakatekert, bonyolult gyakorlatokat kell végrehajtani, de nem kell tőle megijedni, hiszen jógázni bármelyikünk képes, csak rá kell szánnunk magunkat. Az ülő életmód közepette hajlamosak vagyunk elkényelmesedni, de azért érdemes kilépni a komfortzónánkból az egészségünk megőrzéséért. A jóga pedig ideális mozgásforma, amiben örömünket lelhetjük.

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy a jóga nem versenysport: erővel és erőfeszítéssel nem lehet elérni a test, az elme és a szellem egységesülését.

Kezdésnek érdemes megismerkedni az öt tibeti jógagyakorlattal. Öt alap jóga gyakorlatból áll, amely mindössze napi 15 percet vesz igénybe. Minden egyes gyakorlatot háromszori ismétléssel kell elkezdeni és hetente kettővel emelni mindaddig, amíg eljutunk a 21-szeres ismétlésig. Ezek a gyakorlatok harmonizálják a testünket és lelkünket, stimulálják az agyalapi mirigy és a pajzsmirigy működését, oldja a feszültséget és a keringésre is jótékonyan hat. Tehát sokféle módon tudjuk támogatni egészségünket a jóga gyakorlatokkal.

ClubCentral