Így készülj online állásinterjúra!

Így készülj online állásinterjúra!

Az online állásinterjú az utóbbi időkben egyre elterjedtebbé vált, és fontos, hogy alaposan felkészülj rá. Az online interjúk lehetővé teszik, hogy otthonról vagy bárhonnan részt vegyünk a kiválasztási folyamatban, és mégis személyes kapcsolatot teremtsünk a leendő munkáltatóval. 

Mielőtt az interjúra készülnél, győződj meg róla, hogy megfelelően működnek az eszközök, például a számítógép, a kamera és a mikrofon. Ellenőrizd az internetkapcsolatot is, hogy stabil legyen az interjú során. Fontos, hogy ne legyenek technikai problémák, amelyek akadályozhatják a kommunikációt.

Részletesen tájékozódj a cégről és a pozícióról, amire jelentkeztél. Keresd meg a vállalat weboldalát, olvass utána a tevékenységüknek, értékeiknek és a legfrissebb híreknek. Ismerd meg a pozícióval járó feladatokat, a követelményeket és az elvárt kompetenciákat. Ez segít abban, hogy felkészülten válaszolj a kérdésekre és megmutasd a motivációd.

Gyakorolj olyan kérdéseket, amelyek a leggyakrabban előfordulnak az interjúk során, és gondolkozz előre a konkrét példákon és tapasztalatokon, amelyeket megosztasz.

Alakíts ki egy csendes és rendezett helyet az interjúra, ahol nem zavarnak meg. Ellenőrizd a háttérben látható dolgokat, és próbálj egyszerű, de professzionális megjelenést tartani.

ClubCentral