Hatásos első benyomás

Hatásos első benyomás

Egy tökéletes önéletrajz az első lépés a siker felé. Amikor versenyre kell kelni a munkaerőpiacon, az önéletrajzod a legfontosabb eszközöd, amely bemutatja a képességeidet és tapasztalataidat potenciális munkáltatóid számára. 

Az önéletrajzod legyen személyreszabott. Állítsd össze az információkat úgy, hogy a legjobban illeszkedjenek az adott pozícióhoz. Olvass alaposan utána a cégről és az álláshirdetésben foglalt követelményekről, majd emelj ki olyan készségeket, tapasztalatokat és eredményeket az önéletrajzodban, amelyek relevánsak a kívánt munkakörhöz. Ez segít abban, hogy kiemeld magad a többi jelentkező közül.

Használj hatékony formázást és szerkezetet az önéletrajzodban. Legyen áttekinthető és könnyen olvasható, hogy a munkáltató könnyen átlássa a fontos információkat. Használj megfelelő fejléceket, szakaszokat és felsorolásokat, hogy jól strukturált és rendezett benyomást kelts. 

Ne feledkezz meg a tökéletes fotóról sem, ne az okos készülékeddel próbálj szelfizni, hanem bízd magad egy profi fotósra, hogy a fényképed is tökéletes legyen.

Az önéletrajzod mellé szükséged lesz egy motivációs levélre is. Ha bármelyik formázásában, összeállításában bizonytalan vagy, keress egy-egy mintát vagy önéletrajzszerkesztőt az interneten.

ClubCentral