Határon átnyúló területfejlesztés

Egy gazdasági régió határai olykor nem érnek véget az országhatárok mentén. Ilyenkor a fejlesztésre váró területet úgy kezeljük egységes egészként, hogy határai túlnyúlnak az országhatárokon. Ekkor jelenik meg a partnerségen alapuló fejlesztési logika, amely eredményesen alkalmazható a területfejlesztési, területrendezési tervezésben is nem csak kistérségi szinten, hanem határon átnyúló nagyobb térségi szinten is.

A Városfejlesztés Zrt. a hazai szakmai szervezetek közül az egyik kiemelkedő szereplő, amelynek komoly tapasztalata van a területfejlesztés projektek terén is. Ezért sikeresen és magas szakmai színvonalon tudja kidolgozni a területfejlesztési, térségi fejlesztési, illetve felzárkóztatási stratégiákat, operatív programokat, stratégiai fejlesztési terveket is. 

Első lépésként meghatározzák a stratégiákban rögzített fejlesztési célok valóra váltásához szükséges eszközöket. A körültekintő tervezésnek és megvalósításnak köszönhetően határon átnyúló régiós fejlesztések történhetnek meg sikeresen, amelyek így hozzájárulnak a szomszédos országok fejlődéséhez is.

ClubCentral