Gondűző növények a természet patikájából

A stressz mára népbetegséggé vált. Magyarországon legalábbis biztosan elmondható, hogy a felnőttek jórésze nap mint nap idegeskedik valami miatt. Van, akinek a gyomrára megy, mások fejgörcsökkel küzdenek. Ez a negatív értelembe vett fokozott állapot a mentális és testi egészségnek sem használ, így érdemes elkerülni, vagy minimalizálni a mértékét.

Szerencsére számos olyan gyógynövényt ismerünk, amik preventív módon segítenek az idegesség elszenvedőinek. A fogyasztásukat érdemes a minden napi rutin részévé tenni, ugyanis egy csésze természetes eredetű stresszoldó tea felülmúlhatatlan pozitív hatásokkal bír. A gyomorpanaszokra és emésztésre ható legismertebb növények közé tartozik a citromfű és a borsmenta. A belőlük készített teák görcsoldó hatásúak és az ellazított izmok révén szüntetik meg a fájdalmat. 

A macskagyökér, levendula vagy a komló toboz egyaránt a keringési rendszerre és a szívre hat jótékony módon. Saját ízlésünk szerint akár egyedi keveréket is készíthetünk a fenti gyógynövényekből.

ClubCentral