Fájdalom nélkül…

Szinte mindenkit érintő probléma a különböző fájdalmak csillapítása életkortól függetlenül: már baba kortól találkozunk fájdalmas panaszokkal, legyen az fogfájás vagy fülfájás, és természetesen később is mindenkinél jelentkezhetnek változatos eredetű fájdalmak. A fájdalomcsillapítás nem tűr halasztást, mivel megnehezíti a pihenést, koncentrációt és a leghétköznapibb tevékenységek elvégzését.

Nem mindenki van azonban tisztában azzal, hogy a fájdalomcsillapító gyógyszerek a gyomorra és májra károsan hatnak. Ideális esetben természetes megoldásokkal is tudunk enyhíteni a fájdalmainkon, először érdemes ezeket kimeríteni, mielőtt erős gyógyszerekhez nyúlunk.

A gyógynövények közül fájdalomcsillapítás céljára használható a gyömbér és a fokhagyma, ezek belsőleg és külsőleg is alkalmazhatóak – csak a mennyiséget fokozatosan kell beállítani, mivel elég erős ízük gyomorpanaszokat okozhat. Emellett a kenderből kivont CBD olaj egy olyan különleges fájdalomcsillapító vegyület, mely a fájdalom kiváltó okaira is hat, mivel csökkenti a gyulladást, és az ingerület átvitelért felelős receptorokat is blokkolja, ezáltal kevésbé érzünk fájdalmat.

ClubCentral