Érdekel az ügyfélszolgálati munka? Ezért érdemes belevágnod!

Habár elsőre kevés munkavállaló gondolja, hogy a hosszú távú karrier tervében helye van egy ügyfélszolgálati munkakörnek, a gyakorlatban sokszor kiderülhet, hogy épp az ellenkezője igaz.

Az ügyfélszolgálati munkatárs ugyanis magát a céget, a márkanevet képviseli az ügyfél szemében. Ezért kritikus, hogy egy call center munkatárs rendelkezzen a megfelelő szintű empátiával, probléma megoldó képességgel, segítőkészséggel, mert részben az ő munkáján keresztül fogják megítélni a vállalatot. Ma az internet korában a jó hírnél sokkal gyorsabban terjed a negatív vélemény, ezért is nagyon fontos a professzionális ügyfélszolgálat, mert itt nagyon könnyen félre tud siklani az ügyfélkapcsolat. Másrészről viszont, ha profi szakemberek dolgoznak a munkakörben, akkor nagyon sokat tud javítani a cég megítélésén, ha az ügyfelek problémáit, kérdéseit jól kezelik.

Látható tehát, hogy a call center sokkal több annál, mint amit az átlag munkavállalók esetleg feltételeznek róla. Valójában egy felelősségteljes és fontos munkakörről van szó.

ClubCentral