Bővülő kereslet a logisztikai állásokban

Sorra épülnek Magyarországon, legtöbbször Budapest közelében nagyvállalatok logisztikai központjai és raktárai. Ilyen bázisokat találunk Pest vármegyében pl. Nagytarcsán, Budaörsön, Törökbálinton és Gyálon. Nemrég készült el a Pepco logisztikai központja Gyálon, és jelenleg is beruházásokat folytat a Würth egy új csarnok felépítésére.

Ezekbe a létesítményekbe nagy számban keresnek munkaerőt, hiszen ezekben az óriási központokban elsősorban raktározási és egyéb logisztikai feladatokat végeznek, melyhez szükség van szakképzett dolgozókra. Raktárosként többféle munkakört is betölthetnek a jelöltek, ilyen pl. a komissiózó és a csomagoló munkatárs.

A raktáros feladatai azonban sokrétűek, melyhez egy szakképesítés szükséges. Ellátja az átvételhez kapcsolódó feladatokat, adminisztrálja az áruk tárolását, leltároz, és kezeli a kapcsolódó dokumentumokat, ellenőrzi a tárolóhelyeket, előkészíti az áru összeállítást és kiszállítást. Speciális áruk esetén különleges szabályokkal kell tisztában lennie a tárolási és mozgatási feladatokhoz.

ClubCentral