A Városfejlesztés Zrt. szerepe a területfejlesztési projektek előkészítésében

A Városfejlesztés Zrt. számos sikeres projektben vett részt, melyek alapján vállalja a települési önkormányzatok számára területfejlesztési és területrendezési tervek, tanulmánytervek kidolgozását, amelyek az önkormányzatok térségi szinten összehangolt településfejlesztési és területfejlesztési tevékenységét alapozzák meg.

A Városfejlesztés Zrt. nem csak a határon belüli, hanem határon átnyúló területfejlesztés és területrendezési tervezésekben is részt vett. A területfejlesztési stratégiák és tervek kidolgozása során meghatározzák a stratégiákban rögzített fejlesztési célok valóra váltásához szükséges eszközöket. Már a területfejlesztési és területrendezési tervezés szakaszában elindítják az adott térség számára az összehangolt megvalósításra alkalmas, szakmailag megalapozott területfejlesztési projektek előkészítését.

A területfejlesztési és területrendezési tervezésben az operatív fejlesztési megközelítés és a partnerségen alapuló fejlesztési logika eredményesen alkalmazhatónak bizonyult, nem csak kistérségi hanem határon átnyúló, nagyobb térségi szinten is.

ClubCentral