A hazai városfejlesztések jelene és jövője: fókuszban a fenntarthatóság

A tudósok arra intenek, hogy az éghajlatváltozás alapjaiban változtatja meg a jövő generációinak életét. Fel kell adnunk a jelenlegi pazarló, erőforrás intenzív életvitelünket, ha meg akarjuk fékezni, vagy legalábbis lassítani akarjuk a klímaváltozást.

Az éghajlatváltozás visszafordítására tett erőfeszítések egyik központi eleme a nagyvárosok környezetszennyezésének visszaszorítása, ugyanis a városok az egyik legjelentősebb okozói a klímaváltozásnak. Ha tehát ezen a területen sikerül eredményeket elérni, az az egész bolygó számára hasznos lesz. 

Hazánkban is egyre nagyobb szerepet kap a fenntarthatóság, és ma már minden felelősségteljes városvezető számára prioritást kell élvezzen ez a kérdés. Ebben számíthatnak a Városfejlesztés Zrt. szakmai iránymutatására és tapasztalataira is. Ez a szervezet a fenntartható városfejlesztés egyik legnagyobb szószólója hazánkban. Tevékenységével elő kívánja mozdítani a fenntarthatóságra való átállást, és olyan jó gyakorlatokat honosít meg a hazai településfejlesztésben, amelyek segítenek a fenntartható működés elérésében.

ClubCentral