A fenntartható urbanizáció kihívásai

A Fenntartható urbanizáció kihívásai címmel a közelmúltban megjelent tanulmánykötet célja, hogy a gyakorlatban is használható megoldásokat, válaszokat adjon korunk egyik legégetőbb kihívásaira, amely a fenntartható urbanizáció kérdéskörével kapcsolatos. 

Ez a kérdés azért nagyon időszerű, mert a városok az egyik legjelentősebb okozói a klímaváltozásnak, így a fenntarthatóság kérdése a modern városfejlesztésben rendkívül fontos.

A tanulmány szerzője Dr. Bajnai László, a Városfejlesztés Zrt. vezérigazgatója, aki a kötettel jól használható tartalmi útmutatást kíván adni a fenntartható városfejlesztés tervszerű megvalósításához. 

Részletesen áttekinti azokat a kihívásokat, amelyek környezeti, társadalmi és gazdasági szempontból felmerülnek a fenntartható urbanizáció kérdésköre kapcsán. Azt hangsúlyozza, hogy a fenntartható fejlődés megvalósítása érdekében szükséges a városi szövet tervszerű átalakítása. Ehhez nélkülözhetetlenek a fenntartható fejlődés kihívásait megválaszoló, megvalósításra alkalmas tervek.

ClubCentral